15.11.2015Ivana DvořáčkováPřečteno: 1351x

Den svatého Martina ve školní kuchyni

Den sv. Martina je v našich končinách tradičně spojován i mimo jiné se svatomartinskou husou. Letos připadlo toto datum na středu , a tak i naše kuchařky připravili pro zájemce oblíbenou pochoutku.

Husy se pekly už od časného rána a byly k obědu výborně nachystané. Podávaly se s bramborovým knedlíkem s cibulkou a s kyselým zelím. Na většině talířů zůstaly po obědě jen kosti. Hodně strávníků odcházelo z oběda příjemně naladěno. Do druhé půlky dne vyráželi vydatně posíleni mnoha kaloriemi a též kulinářským zážitkem. Milovníci hus jsou už teď zvědavi, zda se bude tradice za rok opakovat. Kdo nemá rád husu, zvolil si velmi chutný kuřecí plátek s bramborovou kaší.

Poslední ČLÁNKY ZŠ

»Pohádkový den v 1.B
27.03.2024
»Den pro školu
26.03.2024
»Jarní herní odpoledne
26.03.2024
»Noc s Andersenem v 1.A
26.03.2024
»Loučení se zimou
26.03.2024
»Velikonoční šifrovačka
22.03.2024
»Květiny k MDŽ
22.03.2024
»Krajské kolo ovládla naše Helenka
22.03.2024
»Příběhy našich sousedů
21.03.2024
»Dětská scéna 2024
21.03.2024