11.04.2023Mgr. Zelená KristýnaPřečteno: 248x

(Ne)obyčejná noc s Andersenem

I tento rok se pod záštitou ZŠ Heřmanův Městec konala Noc s Andersenem. Tato akce si klade za cíl rozvoj zájmu o dětské čtenářství. 

Ve čtvrtek 30.3. se řada žáků z 5.A rozhodla zažít nezapomenutelný večer s příběhem. Tentokrát bylo hlavní téma inspirováno knihou s názvem „(Ne)obyčejný kluk“. Celým večerem nás proto provázel desetiletý August, který se narodil s vrozenou deformitou obličeje. Díky vyprávění tohoto literárního hrdiny jsme postupně odkrývali ohromující příběh plný síly, citu, laskavosti a skromnosti.  

 

Sešli jsme se v pět hodin odpoledne a společně jsme zahájili program skládáním tangramů s informacemi o HCh. Andersenovi. Důležitou součástí bylo čtení vybraných kapitol z dané knihy. Následovaly pohybové hry, které byly tematicky zaměřené na vesmír a planety v něm. Po výborné večeři, o kterou se postarala zdejší pizzerie, nás čekalo vytváření a dekorování vesmírných raketek z PET lahvíNa závěr jsme zhlédli i filmové zpracování na motivy knihy „(Ne)obyčejný kluk“. Knihu i film všem velmi doporučujemeObě zpracování tohoto příběhu v sobě nesou celou řadu poslání a nosných myšlenek. 

 

Motto letošní Noci s Andersenem: Největší hrdina je ten, který ovlivní nejvíc lidských srdcí, která pak chtějí následovat jeho příkladu.“ 

 

Čtenáři z 5.A, Mgr. Monika Picková a Mgr. Kristýna Zelená