23.11.2023Mgr. Zelená Kristýna Přečteno: 271x

Den pozdravů ve světě jazyků

Úterý 21. listopadu patřilo Dni pozdravů, jež navázal na oslavu Dne jazyků. V rámci výukového programu v rámci hodin anglického jazyka jsme se se sedmým a osmým ročníkem ponořili do světa různých způsobů, jak se lidé zdraví po celém světě. 

Pomocí tabletů a pracovních listů jsme prozkoumali množství pozdravů, které existují v různých kulturách, a také jsme se zaměřili na etiketu spojenou s těmito gesty. Zajímalo nás, kdo by měl koho zdravit a jaké jsou různé zvyklosti v různých částech světa. Toto téma nám krásně navázalo na aktuálně probírané téma– reálie zemí příslušných jazykových oblastí. 

V rámci aktivit jsme nejen objevovali nové způsoby pozdravů, ale také jsme tvořili plakát s našimi nově objevenými pozdravy z různých koutů světa. Byla to skvělá příležitost sdílet kousky naší vlastní kultury a zároveň se inspirovat tradicemi a gesty z jiných zemí.Den pozdravů nás připomněl, jak i malé gesto může propojit lidi napříč kulturami. Pomohl nám pochopit význam respektu vůči různorodosti a důležitost jednoduchých projevů zdvořilosti ve světě, kde se setkávají různé jazyky a kultury. 

Nyní již Goodbye!/ Do widzenia!/ Arrivederci!  

 

Mgr. Kristýna Zelená