19.05.2023Mgr.Ivana DvořáčkováPřečteno: 306x

Erasmus pohledem rodičů

Ve všech rodinách vládla lehká nervozita, jak zvládneme roli hostitelů dětí ze španělské Málagy. Nejen, že nikdo z nás neměl s tímto formátem výměnného pobytu zkušenost, ale co si budeme říkat, i jazykové schopnosti spousty z nás se smrskly pouze na základní fráze.

Ze Španělska přijely naše děti nadšené a laťka byla nastavena velmi vysoko. 

Nicméně i návštěva španělských dětí u nás předčila naše očekávání. V němém úžasu jsem pozorovali naše děti, které plynule přecházely z češtiny do angličtiny a bez jakýchkoliv problémů byly schopné provést svého zahraničního parťáka naší školou, městem, českými zvyky, kuchyní, dopravními prostředky. 

Pro většinu z nás rodičů, bylo loučení se španělskými dětmi emocionálně velmi náročné. Během týdne se nám svou srdečností dostaly doslova pod kůži.

Co říct na závěr? Obrovské poděkování patří tandemu kantorek Malé a Šebkové. Naplánování celé akce zvládly s profesionalitou, kterou by mohly strčit do kapsy kdejakou cestovní kancelář. 

Velmi děkujeme! Našim dětem jste otevřely dveře do velkého světa a věřím, že některým z nich jste možná i určily směr jejich životů.

Za rodiče Nekvindová Radka a Minaříková Anna.