08.04.2022Mgr. Kachlíková JaroslavaPřečteno: 495x

Heřmanoměstečtí recitátoři opět zabodovali

Recitování má na naší ZŠ dlouhodobou tradici a přináší nemalé úspěchy. V loňském roce se žákyně Anna Petráková dostala až do celostátního kola. I letos máme slušně ,,našlápnuto”.  

Školního kola, které se konalo v únoru v nově zrekonstruované budově, se zúčastnilo celkem 48 žáků všech ročníků. Nejvíce recitátorů přišlo z 2. a 3. tříd (1. kategorie), ti to měli nejtěžší, protože konkurence byla vysoká. Nejmenší zastoupení měla jako tradičně kategorie žáků 8. - 9. tříd, proto je třeba poděkovat dvěma hrdinům - Vlastimilu Lžičařovi a Danielu Bryndovi, kteří se nezalekli a šli do toho.  

Porota sestávající z učitelek 1. a 2. stupně (Jana Čurdová, Zuzana Kovačičová a Jaroslava Kachlíková) to neměla jednoduché. Ocenila nakonec 1.-3. místem celkem 16 recitátorů, z nichž 8 poslala do okresního kola v Chrudimi, aby reprezentovali naši školu. A reprezentovali opravdu úspěšně! I v tak početné konkurenci se dokázalo 5 našich recitátorek prosadit: 

Aneta Lžičařová (0. kategorie) - 4. místo (čestné uznání) 

Beáta Petráková (1. kategorie) -1. místo a Lada Burešová (1. kategorie) - 3. místo 

Anna Petráková (2. kategorie) - 1. místo  

Helena Burešová (3. kategorie) - 2. místo 

Gratulujeme jim k úspěchu a všem postupujícím držíme pěsti do krajského kola, které se bude konat první dubnový týden v Pardubicích.                                                                    

Mgr. Jaroslava Kachlíková