04.05.2022Mgr. Kachlíková Jaroslava Přečteno: 510x

Jak Praha okouzlila 7.B

Botanická zahrada v Praze, skleník Fata Morgana s expozicí motýlů, procházka přes Trójskou lávku a kolem Vltavy, Karlův most, Betlémské náměstí a Václavák - to vše navštívila ,,na vlastní nohy” 7.B.

Jaké prožitky si žáci odnesli do svých domovů? Přečtěte si ukázky ze slohových prací:-) 

Mgr. Kachlíková Jaroslava

V botanické zahradě

Za branou do botanické zahrady na mě koukají a pokřikují různé květiny: ,,Hej ty tam, pojď si nás prohlédnout a vyfotit, takhle půvabné květiny, jako jsme my, musíš mít v galerii!”  (Lucie Stará)

Scházeli jsme z kopce, jenž se zdál větší než ve skutečnosti a voněl po čerstvě posečené trávě, když vtom jsme je zahlédli. Houpací sítě se lehce pohupovaly díky síle jarního vánku a čekaly na návštěvníky, až si do nich složí svá znavená těla. (Valerie Minaříková)

Ve skleníku Fata Morgana

Vstup do velikého skleníku je jako když vstupuji do pekla. Obrovské teplo, které na mě působí jako vroucí voda, je k nevydržení. (Max Ščipak)

Obklopuje nás tajemný zelený skleník plný pestře zbarvených velkých i malých motýlů a motýlků, kteří se vznášejí nad našimi hlavami jako letadýlka. Zdáli lze zaslechnout hlučný vodopád. Všude je podivně nezvyklé vlhko. (Šimon Picek)

Jeden motýl seděl na větvičce, tak jsem k něm dala prst a zkusila, jestli na něj vleze. A vlezl! Velice to lechtalo. (Amálie Hadravová)

V Luxoru

Přivalila se na mě příjemná vůně knížek, následovala jsem holky a Vendy šla hned za mnou jako ocásek. (Nela Karelová)

Nohy jako by zapomněly na všechnu tu bolest patnáctikilometrové cesty. Najednou se rozběhly za tou vůní domova, za tou vůní klidu a míru, za tou vůní popsaných listů papíru svázaných dohromady. (Adéla Mísařová)

Doplula jsem až do Luxoru. Do paláce, který udržuje moje mentální zdraví ještě v pořádku. Knihy, všude knihy. Každá voní jinak. Pluji kolem detektivky, která je cítit krví. Přejde mi mráz po zádech a já pokračuji někam docela nahoru. Maminka něco vaří? Cítím nějaké jídlo... Jako by někdo vytahoval bábovku z trouby. Ne, je to jen další kuchařka. (Magda Jiřenová)

Na Karlově mostě

Jakmile jsem vstoupil na nejznámější a nejhezčí most v Čechách, okamžitě jsem pocítil atmosféru 600 let starého uměleckého díla, vybudovaného Karlem IV., které jako památník ukazuje na vyspělost a genialitu středověkých stavitelů a zároveň připomíná časy zlé i dobré. Tento most dokazuje, že přežít se dá vše, protože Karlův most přežil husitské války, světové války i sílu vody a přírody. (Hynek Čermák)

                       

Poslední ČLÁNKY ZŠ

»Pohádka O dvanácti měsíčkách
23.04.2024
»Oslava Dne Země v 5. A
23.04.2024
»Den Země - 1. stupeň
23.04.2024
»8.B na Technohrátkách
22.04.2024
»Povolání
18.04.2024
»Odpadků se nebojíme
18.04.2024
»Výlet do Pardubic
18.04.2024
»Po stopách českých obrozenců
16.04.2024
»Ukliďme Česko
15.04.2024
»Cesta do pravěku
15.04.2024