19.05.2025Bc. Hůlková Vladimíra Přečteno: 185x
Výroba karamelového lízátka je jednoduchý a zábavný proces, který si děti vyzkoušely v družince.
Karamelové lízátko se vyrábí z cukru, který necháme teplem zkaramelizovat. Děti nejprve v hrnci smíchaly cukr s trochou vody a směs za stálého míchání zahřívaly, dokud neměla hmota zlatohnědou barvu a karamelovou chuť. Jakmile byl karamel hotový, opatrně ho nalévaly na pečicí papír nebo do formiček, kde do hmoty okamžitě vložily dřívko. Lízátka nechaly vychladnout a ztuhnout, což trvalo jen několik minut. Hotová karamelová lízátka byla sladkou odměnou za práci.
Bc. Hůlková Vladimíra
Poslední ČLÁNKY ZŠ
» | Konec školního roku 2024/2025 27.06.2025 |
» | PBIS slavnost 26.06.2025 |
» | Ferda žabák a “pochoďák” 26.06.2025 |
» | Sportovní dny 2. stupně 26.06.2025 |
» | Červen v ŠD 26.06.2025 |
» | Letní osvěžení ve školní družině 25.06.2025 |
» | Družinový výlet „Za tajemstvím prázdnin“ 25.06.2025 |
» | Chobotnice z ruliček ve školní družině 25.06.2025 |
» | Tajný výlet s přespáním 25.06.2025 |
» | Mediální seminář se loučí 25.06.2025 |