13.05.2022Mgr. L. JirkováPřečteno: 606x

Kraj pro bezpečný internet

V průběhu měsíce února se naše škola zapojila do projektu Kraj pro bezpečný internet, kterého se účastnili žáci 1. i 2. stupně.

Závěrem projektu bylo vyplnění soutěžního kvízu, ve kterém si žáci prověřili získané znalosti. Do kvízu se v našem kraji zapojilo téměř 1400 žáků v mladší i starší kategorii. Po ukončení kvízu vybral Pardubický kraj tři nejúspěšnější žáky z mladší kategorie a tři nejúspěšnější žáky ze starší kategorie. Za mladší kategorii byla jedním ze tří úspěšných žáků i naše žákyně – Karolína Honsová ze 6. D. Karolína společně s ostatními výherci byla pozvaná na slavnostní převzetí cen od hlavních organizátorů, kterými byli mimo jiné Pardubický kraj, Microsoft, Policie ČR, Gordic, s.r.o. a NIC.CZ. Slavnostní převzetí cen se konalo 10. 5. v budově Krajského úřadu Pardubického kraje. Karolíně moc gratulujeme.

A o čem takový projekt vlastně je? Projekt je zaměřen na seznámení s bezpečností na internetu a sociálních sítí. Obsahuje nespočet videí a prezentací, které jsou zaměřeny na různé oblasti – např. sociální sítě, kyberšikana, bezpečná hesla, bezpečný mobil, bezpečné chování online. Tento projekt naleznete na stránkách www.kpbi.cz. Je věnován nejenom dětem, ale i rodičům, zdravotníkům, seniorům, aj.