03.05.2023Mgr. Malá Lenka Přečteno: 326x

Nezapomenutelný týden v Andalusii

Dvanáct žáků z osmého a devátého ročníku navštívilo pod záštitou programu Erasmus+ školu Novaschool Añoreta v aglomeraci Málaga.

Děti během školního roku ve školním anglickém klubu na dálku spolupracovaly se svými španělskými partnery na eTwinningovém projektu Let Us Green Again s tematikou udržitelnosti. Jejich úsilí se vyplatilo. Na konci dubna odletěli 3 chlapci a 9 dívek ke svým „náhradním“ španělským rodinám, které se o ně s velkou dávkou vřelosti celý týden staraly.

Chválit děti za angličtinu by bylo zbytečné. Bylo vidět, že účastníci považují komunikaci v angličtině za přirozenou věc, která nestojí za povšimnutí.

Co všechno jsme na jihu Evropy zažili? Výlet do historické Málagy, návštěvu přímořských jeskyní a římské antické vily, jízdu na mořských kajacích, sázení olivovníků na školní farmě, chemii, matematiku či tělocvik ve španělské škole.

Ale také – nečekanou jarní vlnu veder, spálené nohy od sluníčka, vzájemné učení španělských a českých peprných výrazů, vyučování do pěti odpoledne a nakonec i slzičky při loučení.

Doufáme, že budeme za týden stejně skvělými hostiteli pro španělské děti a pedagogy.

Mobilita byla realizována z grantu Erasmus+, který čerpáme jako akreditovaná škola na roky 2021 – 2027. Více fotografií lze shlédnout na školním Facebooku.

 

Lenka Malá, Jana Šebková