01.02.2024Mgr. Hašlová Lenka Přečteno: 216x

Projektové vyučování ve třídě 1.B

Ve čtvrtek 25. ledna se ve třídě 1.B odehrál den plný zábavy a učení na téma Zdravá strava = zdravé zuby.

Nejprve jsme se seznámili s programem, který nás čekal během dopoledního vyučování. Při úvodní písničce Pan doktor zub jsme se všichni pobavili a připravili na další aktivity.

Následovala práce v komunitním kruhu na koberci, kde jsme společně diskutovali na dané téma. Během brainstormingu jsme objevili spoustu zajímavých myšlenek. Jedním z hlavních dopoledních aktivit byla příprava vlastní zdravé svačiny. V další části dne jsme se věnovali tvoření, obrázky různých potravin vystřižených z letáků jsme třídili na zdravé a nezdravé potraviny. Výsledkem jsou dva plakáty, které nám budou projektové vyučování připomínat. Protože jsme se věnovali i tématu zdravých zubů, nezapomněli jsme na praktické čištění zoubků. Na závěr jsme si zahráli pohybovou hru Kompot a získané znalosti jsme si upevnili pomocí interaktivního programu Veselé zoubky.

Celé vyučování jsme zakončili krátkým zhodnocením, kde jsme si sdíleli naše dojmy a poznatky. Cílem tohoto projektového vyučování bylo nejen předání poznatků o zdravé výživě a péči o zuby, ale také inspirace a podpora zdravého životního stylu.

Mgr. Hašlová Lenka