28.11.2023Mgr. Zelená Kristýna Přečteno: 197x

Vánoční šifrování: Zapoj se do výzvy

Blíží se neodolatelná doba vánočních radovánek a co by to bylo za svátky bez trochy tajemna a záhad? Pokud se chceš přidat k těm, kdo luští šifry a hádanky, máme pro tebe za sekci informatiky skvělou zprávu!  

1.prosince 2023 rozjíždíme školní VÁNOČNÍ ŠIFROVÁNÍ, kde každý den odhalíme jednu šifru či hádanku, a tvůj úkol bude najít řešení. Ale jak se do šifrování zapojit? 

Máme pro tebe dvě možnosti: 

  1. Online dobrodružství: Stačí se připojit do našeho týmu "Vánoční šifry" v MS Teams. Připoj se pomocí kódu 9ekyq52 a budeš moci plnit šifry přímo online! Pošli svá řešení a sleduj, jak se stáváš mistrem šifrování. 
  2. Offline dobrodružství: Pokud máš raději tu klasickou cestu, přijď do školy k počítačové učebně na č.p. 4. Tam bude každý den připravena nová šifra nebo hádanka. Řešení můžeš zapisovat na papír a odevzdávat do naší speciální krabičky. 
A co získáš? Úspěšní řešitelé se mohou těšit na odměny v lednu! Takže ať už se zapojíš online, nebo offline, čeká tě skvělá zábava a možná i nějaký ten drobný dárek za tvou šikovnost a také příjemný pocit z nově přicházejících zajímavých šifer a hádanek.

Za celý informatický kabinet Ti přejeme příjemné šifrování a úžasný adventní čas plný záhad a radosti! 

Mgr. Kristýna Zelená a Mgr. Lenka Jirková