19.12.2023Mgr. Kristýna ZelenáPřečteno: 198x

Vánoční šifrování

Prosinec se na naší ZŠ nesl v duchu vánočního šifrování. Tento měsíc byl naplněný tajemstvím a dobrodružstvím! Tajemné šifry, kvízy a hádanky – a to jak online, tak i offline byly (a ještě malou chvilku budou) naší každodenní výzvou.
Chtěli bychom poděkovat všem za skvělou účast a fantastické zapojení! Bylo úžasné sledovat, jak se naše školní prostředí mění ve svět plný hádanek a šifer. Nyní je ten správný čas se postupně připravit na vyhlášení prvních výsledků. Větší odezvu a úspěch mělo offline šifrování přímo v budově školy, do kterého se denně zapojovalo v průměru 30 řešitelů.  Z těchto žáků byli někteří velmi úspěšní a získali cenné "body" za správné řešení, které vhazovali do určené krabičky. Bylo inspirující sledovat vaše snahy a vášeň pro rozluštění, a proto i ti luštitelé, kteří někdy nezvládli rozluštit správně, nemusí klesat na mysli.  V online šifrování se zapojilo méně žáků, avšak i tam se našli úspěšní řešitelé. 
 

Už teď známe jména několika šikovných řešitelů, ale kompletní vyhodnocení a předání odměn proběhne dle plánu až po novém roce (přece jen nám ještě pár dní a pár šifer do konce našeho adventního šifrování zbývá)! 

Přejeme Vám krásné prožití adventního času, ať se Vám daří rozluštit i ty největší vánoční záhady,életitšul ílim, econáV éleseV

P.S. A co se týče zprávy na konci? Zjisti, co se skrývá za záhadným poselstvím v poslední větě této zprávy. :) 

Mgr. Kristýna Zelená, Mgr. Lenka Jirková