07.06.2023Mgr. Konečná IvanaPřečteno: 394x

Výletníci ve Žlebech

Čtvrtek 1. června byl nejen Dnem dětí, ale i výletním dnem žáků z 3.A a 3.B. 

Cílem naší cesty byl zámek Žleby s přilehlým parkem a oborou. Nejdříve jsme navštívili oboru, kde byl pro nás připraven bohatý program. Viděli jsme rozmanité ptáky, a dozvěděli se o nich mnoho zajímavého. Raritou obory byli bílí jeleni, kteří k nám prý byli dovezeni z Persie asi před 230 lety. Každý z nás měl možnost podržet si na ruce káně, ale pohladit jsme si ho nemohli. Zpestřením prohlídky byla i střelba z luku. Po prohlídce jsme se přesunuli na hřiště, občerstvili jsme se ve stánku, koupili si něco na památku a vydali se na prohlídku zámku.
Podle instrukcí jsme se rozdělili na tři skupiny a vydali se s průvodci na prohlídku. Procházeli jsme chodbami zdobenými nástěnnými obrazy, sály plnými vyřezávaného nábytku, barevného porcelánu i obrovskými kachlovými kamny různých typů a vzorů, navštívili jsme i zámeckou kuchyň, která je stále plně funkční a překvapeni jsme byli  hlavně velkou sbírkou brnění a zbraní. Také jsme se dozvěděli něco o historii rodiny, která na zámku žila. 
Po hodinové prohlídce byl čas na odjezd. A abychom si připomněli vše, co jsme viděli a slyšeli na výletě, čekal nás druhý den KVÍZ. Co myslíte, povedl se nám? Samozřejmě. 
 
Mgr. Ivana Konečná, Mgr. Zuzana Kovačičová