05.04.2022Bc. Zelená KristýnaPřečteno: 689x

Zvířecí týden ve družině

Téměř každý z nás si někdy představoval, jaké by to bylo stát se zvířetem. Druhé oddělení školní družiny se této myšlenky chopilo a zorganizovali zvířecí týden.

Každý den jiné zvíře, které nám prozradilo jaké jsou jeho typické vlastnosti a které činnosti nejradši dělá.
 
V pondělí k nám přiletěl motýl, který si s dětmi vyzkoušel mávání křídly a následně létání. Uznali jsme, že létání opravdu není žádná legrace.
 
Úterní den s námi strávil lišák Kairák, který byl trochu děsivý. Snažil se nás vystrašit, ale moc se mu to naštěstí nedařilo. Lišák nám připravil úkoly pro bystré hlavičky. 
 
Středeční den patřil kočičce, která za námi dorazila až z Francie. Její francouzský přízvuk nás provázel celým dnem. Hráli jsme řadu her, třídili míčky podle barev, prošli jsme si kočičí dráhou. Bylo to bezva!
 
Ve čtvrtek nás navštívil jednorožec, který přinesl do družiny úžasnou náladu! Ukázal nám, že je někdy vhodné nasadit si růžové brýle, aby se nám svět zdál trochu lepší. Stavěli jsme věž z krabic, hráli jsme kupu her na spolupráci a zlepšení nálady.
 
Leopardovi patřil poslední den v našem zvířecím týdnu. Sbírali jsme společně zvířecí kartičky, házeli míčky na cíl a prolézali jsme zoologickou klecí.
 
Každý zvířecí den nás něco měl naučit. Některé rady jsme se rozhodli napsat i Vám:
 
°Člověk by někdy měl zakusit motýlí volnost. 
°Měl by si dávat pozor na záludné lišáky v naší blízkosti. 
°Člověk by se také neměl bát zkoušet něco nového, tak jako francouzská kočička, která se ani dalekého cestování nezalekla.
° Největší lekci nám pravděpodobně dal jednorožec, jeho optimismus byl fascinující. Ukázal nám, že nic není tak černé, jak se na první pohled může zdát.
°Páteční leopard vše jen krásně dokončil, ukázal nám, že spolupráce s kamarády je skvělá věc a že není třeba být smutný, když nějakou hru nevyhrajeme. Důležité totiž je, že jsme si ji užili!
 
Děkuji všem účastníkům druhého oddělení za skvělé plnění všech aktivit a za nebojácnost,
 
Za druhé oddělení, Kristýna Zelená