15.11.2015Ivana DvořáčkováPřečteno: 1644x
Den sv. Martina je v našich končinách tradičně spojován i mimo jiné se svatomartinskou husou. Letos připadlo toto datum na středu , a tak i naše kuchařky připravili pro zájemce oblíbenou pochoutku.
Husy se pekly už od časného rána a byly k obědu výborně nachystané. Podávaly se s bramborovým knedlíkem s cibulkou a s kyselým zelím. Na většině talířů zůstaly po obědě jen kosti. Hodně strávníků odcházelo z oběda příjemně naladěno. Do druhé půlky dne vyráželi vydatně posíleni mnoha kaloriemi a též kulinářským zážitkem. Milovníci hus jsou už teď zvědavi, zda se bude tradice za rok opakovat. Kdo nemá rád husu, zvolil si velmi chutný kuřecí plátek s bramborovou kaší.
Poslední ČLÁNKY ZŠ
» | Informace pro rodiče budoucích prvňáčků DNES |
» | 5. A Čteme prvňáčkům DNES |
» | Když děti tančily Floss a rodiče jen zírali DNES |
» | Žákovský parlament a školní rok 2024/25 DNES |
» | Výlet prvňáčků do Žlebů DNES |
» | PBIS slavnost 17.06.2025 |
» | Přípravná třída – škola v přírodě 17.06.2025 |
» | Výlet na zámek Nové Hrady 17.06.2025 |
» | Školní veletrh firmiček 17.06.2025 |
» | Dobrodružství na Seči 16.06.2025 |