17.11.2019Mgr. Zuzana KovačičováPřečteno: 66x

Kulinářská příprava na Vánoce s 5.B

Vaření a příprava pokrmů jsou v poslední době velmi populární, proto ani nás páťáky v pracovních činnostech neminuly.

Vyzkoušeli jsme si ve skupinách  sami připravit bramborový salát.
Většinou to bylo úplně poprvé. A jak se práce dařila?

  • Ve vlastivědě jsme se učili o době, kdy se lidé dozvěděli, že existují brambory. Většinu věcí jsem uměl, např. loupat.
  • Nejvíce se mi líbilo, jak jsme mohli podle vlastní chuti dochucovat.
  • Práce byla zábavná, originální, úžasná. Uvařili jsme a nakrájeli zeleninu a vše jsme zamíchali.
  • Bavilo mě krájet okurky a petržel a přidávat hrášek nebo majonézu. Nešlo mi mačkat brambory kráječem a nebylo lehké brambory loupat.Nechutnaly mi tam celer a petržel.
  • Bylo to super, ale měli jsme málo brambor a tím pádem málo salátu. Jinak všichni dělali to, co měli a někdy bych si to zopakoval.
  • Mě se to moc líbilo. Spolupráce byla dobrá, ale náročné bylo uhlídat vaření vajíček a zeleniny. Horší bylo krájet brambory.
  • Bramborový salát byl vynikající. Nejhorší bylo krájet cibuli, protože máš brzy slzy v očích. Zajímá mě, jak to bude chutnat mamince. Nejvíce času nám zabral úklid .
  • Práce ve skupině byla super, s holkama jsme experimentovaly a daly tam i kukuřici.
  • Naše skupina dobře spolupracovala a dokázali jsme se domluvit. Škoda, že to nejím!!!
  • Nešlo mě otvírat konzervu s hráškem.
  • Bylo to fajn, akorát Kristýna tam dala hodně pepře.
  • Všechno se mi líbilo. Poprvé jsem si udělal nějaké jídlo s kamarády.

Mgr. Zuzana Kovačičová a žáci 5.B