17.11.2019Mgr. Zuzana KovačičováPřečteno: 1430x
Vaření a příprava pokrmů jsou v poslední době velmi populární, proto ani nás páťáky v pracovních činnostech neminuly.
Vyzkoušeli jsme si ve skupinách sami připravit bramborový salát.
Většinou to bylo úplně poprvé. A jak se práce dařila?
- Ve vlastivědě jsme se učili o době, kdy se lidé dozvěděli, že existují brambory. Většinu věcí jsem uměl, např. loupat.
- Nejvíce se mi líbilo, jak jsme mohli podle vlastní chuti dochucovat.
- Práce byla zábavná, originální, úžasná. Uvařili jsme a nakrájeli zeleninu a vše jsme zamíchali.
- Bavilo mě krájet okurky a petržel a přidávat hrášek nebo majonézu. Nešlo mi mačkat brambory kráječem a nebylo lehké brambory loupat.Nechutnaly mi tam celer a petržel.
- Bylo to super, ale měli jsme málo brambor a tím pádem málo salátu. Jinak všichni dělali to, co měli a někdy bych si to zopakoval.
- Mě se to moc líbilo. Spolupráce byla dobrá, ale náročné bylo uhlídat vaření vajíček a zeleniny. Horší bylo krájet brambory.
- Bramborový salát byl vynikající. Nejhorší bylo krájet cibuli, protože máš brzy slzy v očích. Zajímá mě, jak to bude chutnat mamince. Nejvíce času nám zabral úklid .
- Práce ve skupině byla super, s holkama jsme experimentovaly a daly tam i kukuřici.
- Naše skupina dobře spolupracovala a dokázali jsme se domluvit. Škoda, že to nejím!!!
- Nešlo mě otvírat konzervu s hráškem.
- Bylo to fajn, akorát Kristýna tam dala hodně pepře.
- Všechno se mi líbilo. Poprvé jsem si udělal nějaké jídlo s kamarády.
Mgr. Zuzana Kovačičová a žáci 5.B
Poslední ČLÁNKY ZŠ
» | PBIS slavnost 17.06.2025 |
» | Přípravná třída – škola v přírodě 17.06.2025 |
» | Výlet na zámek Nové Hrady 17.06.2025 |
» | Školní veletrh firmiček 17.06.2025 |
» | Dobrodružství na Seči 16.06.2025 |
» | Slavnost vyjmenovaných slov ve 3.B v pátek 13.6. 16.06.2025 |
» | Velký úspěch našich žákyň ve výtvarných soutěžích! 16.06.2025 |
» | S rytířem jsme prošli překrásnou Litomyšlí 16.06.2025 |
» | Pasování na čtenáře v prvních třídách 13.06.2025 |
» | Westíci na návštěvě v 1.B 13.06.2025 |