11.06.2019Mgr. Ivana KonečnáPřečteno: 910x

Školní výlet 2. B a 2. C

Tak jsme se dočkali. Ke konci každého školního roku jezdí jednotlivé třídy se svými vyučujícími za odměnu na školní výlet. Tento rok jsme navštívili zámek Nové Hrady nedaleko od města Skutče.

Tento zámek je jednou z mála rokokových stavebních památek na území ČR. Byl vybudován v letech 1774 - 1777 (za pouhé tři roky) hrabětem Jeanem-Antoinem Harbuvalem de Chamaré ve stylu francouzských letních sídel a je často nazýván "České Versailles". 
V zámku jsme navštívili expozici dobového nábytku, nahlédli do soukromých komnat majitelů zámku, viděli jsme novomanželské apartmá i nádherný sál, ve kterém se konají svatby a nakonec jsme potichu vstoupili i do zámecké kaple. Po prohlídce zámku jsme posvačili, koupili si zmrzlinu a vyrazili do okolí zámku. Procházeli jsme zámeckými zahradami, viděli výběhy dančí i srnčí zvěře, navštívili Muzeum cyklistiky a ztratili se a zase našli v přírodním labyrintu. Dokonce jsme měli štěstí a viděli jsme práci stromolezců, kteří ořezávali obrovské stromy v horní části zámeckého areálu. 
Domů jsme se vrátili plni zážitků a nových poznatků. Výlet se nám líbil a můžeme ho vřele doporučit i ostatním. P.S. Kráááásné prázdniny Vám všem.:-D
Mgr. Ivana Konečná a Mgr. Helena Mullerová