09.02.2022Mgr. Hašlová Lenka Přečteno: 827x

Zdravá strava ve 2.D

V úterý 1. února ve třídě 2.D proběhl tematický den s názvem Zdravá strava. Cílem tohoto dne bylo seznámení dětí s pěti základními skupinami potravin a procvičení tématu zdravé a nezdravé stravy v různých aktivitách.

Tento den jsme zahájili nácvikem rytmické písně Lečo, poté jsme pokračovali skupinovou prací, kde se děti seznamovaly s informacemi o základních skupinách potravin, jako jsou bílkoviny, tuky, cukry, vitamíny a voda. Získané informace následně prezentovaly ostatním spolužákům. V praktické části si děti podle své chuti sestavily a snědly zdravou svačinu. Dalšími aktivitami byla Kimova hra, kolektivní výtvarná práce a pohybová hra Kompot. Při společném závěrečném hodnocení jednoznačně zvítězila příprava vlastní zdravé svačiny, jako nejobtížnější aktivitu děti označily prezentaci před třídou.

 

Jak být fit a zdraví?  Důležité je pravidelně a pestře se stravovat, pětkrát denně sníst porci zeleniny a ovoce, nezapomenout na pohyb, dodržovat pitný režim a dostatečně odpočívat. Tento den jsme si všichni užili, byl zábavný, ale i poučný.

 

Mgr. Lenka Hašlová