07.04.2020Mgr.Ivana DvořáčkováPřečteno: 5038x

ZMĚNY VÝUKY - UZAVŘENÍ ŠKOL

Z ROZHODNUTÍ VLÁDY ČR A MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ JE NAŠE ŠKOLA OD 11.3.2020 UZAVŘENA. Nebude fungovat školní družina ani školní jídelna.

 

Vážení rodiče,

nejdřív bych Vám ráda poděkovala za spolupráci při vzdálené výuce a popřála krásné Velikonoce.

Chtěla bych Vás také informovat o dalším postupu ve výuce na dálku. V současné době Vám a Vašim dětem třídní učitelé posílají přihlašovací údaje do systému Microsoft Office 365 ( MS Teams ) a návod na přihlášení do tohoto systému. Je to nástroj, který nám všem umožní lepší komunikaci a sdílení učebních materiálů pro žáky. Samozřejmě to zase vyžaduje zejména u mladších žáků Vaši pomoc, zejména v počátečním přihlášení. Děkuji Vám. Třídní učitelé si také sjednají schůzku v tomto systému s žáky a seznámí je s daným prostředím. Ještě nás čeká pár týdnů v systému vzdálené výuky, a proto si myslím, že usnadnění komunikace a zlepšení systému předávání informací stojí za změnu. I my učitelé se to učíme a víme, že to není jednoduché. Samozřejmě také vím, že se potýkáte s problémy technickými, ne všichni máme ideální podmínky pro tento typ výuky. Budu se snažit Vám pomoci, bude - li to v mých silách. Po Velikonocích bychom zadávali domácí úkoly a komunikovali s žáky formou těchto Teams. Pokud nemáte možnost internetového připojení pro děti, vyučující Vám materiály předají v tištěné podobě tak, jak jste byli zvyklí dosud. Já budu samozřejmě stále v kontaktu na e-mailu i Komens.

Přeji Vám hlavně hodně zdraví a ještě jednou děkuji za spolupráci.

Jana Šindelářová

8.4.2020

 

 

_________________________________________________________________________________________

Vážení rodiče,

vyučující posílají Vašim dětem materiály k domácí výuce prostřednictvím aplikace Bakalář nebo e-mailem. Není Vaší povinností plnit roli učitelů. Zejména žáci 1. – 3. tříd ať plní úkoly vyučujících jen v takovém rozsahu, jaký zvládnou. Starší žáky prosím veďte k tomu, aby samostatně zkusili splnit zadání. Po ukončení mimořádného opatření bude učivo zopakováno, dovysvětleno. Naším cílem je, aby žáci věděli, že mají školní povinnosti, ne je přetěžovat a stresovat. Rozsah materiálů budou vyučující upravovat podle Vaší zpětné vazby, proto s nimi prosím komunikujte.

Dále Vás informuji, že se ruší Taneční večer heřmanoměsteckých škol a Den otevřených dveří pro budoucí prvňáčky. Dále se odkládá na pozdější termín přednáška pro rodiče na téma Žáci se speciálními vzdělávacími potřebami.

Formulář Žádosti o ošetřovné si můžete ve škole vyzvednout v době od 7 do 13 hodin každý všední den. Nebo Vám ho na vyžádání zašleme e-mailem nebo datovou schránkou. Návod, jak postupovat při žádání ošetřovného naleznete na následujícím odkazu:

https://www.mpsv.cz/documents/20142/1248138/25_03+TZ+-+O%C5%A1et%C5%99ovn%C3%A9+bezbolestn%C4%9B+%E2%80%93+n%C3%A1vod+jak+postupovat_V2.pdf/0783332d-062e-002f-02fc-5ee6cdeac890

 

 

Doporučení k domácí výuce

Pro žáky:

1. Každý den se pravidelně věnujte výuce podle zadání vyučujících. 2. Stanovte si čas, kdy se budete učit, nejlépe od 8. 00 do 11. 30 hodin každý pracovní den. Nemáte prázdniny! 3. Postupujte podle vašeho rozvrhu, vypracování zadání vyučujících neodkládejte. 4. V případě potíží kontaktujte vyučující na jejich školní e-mailové adrese. 

Pro rodiče:

Prosím Vás o pravidelnou kontrolu plnění zadaných úkolů Vašimi dětmi. Zejména na 1. stupni budou děti potřebovat Vaši pomoc. V případě potřeby kontaktujte vyučující na jejich e-mailové adrese. Pokud budete chtít vytisknout pracovní listy pro své děti, bude možné si je po dohodě s vyučujícím vyzvednout ve škole ( stolek na přístavbě školy nebo vestibul hlavní budovy školy v domluveném termínu). 

 

Doba trvání tohoto mimořádného opatření není stále určena.

Při problémech s aplikací Bakalář kontaktujte e - mail: dvorackovai@zshm.cz.

 

Děkuji za spolupráci.

Jana Šindelářová

Text mimořádného opatření